Wat is een workation?

Een van de meest gestelde vragen die ik krijg: wat is een workation? En begrijpelijk, want het woord is nieuw. De naam zegt het eigenlijk al: workation is een combinatie van werk + vacation. In deze blog geven we iets meer in detail antwoord op de vraag: wat is een workation?

Een workation komt in allerlei vormen

Het woord workation is een algemeen begrip en heeft vele vormen. Simpel gezien is het een vakantie, waar je werkt. Dus of je er nu voor kiest om er in je eentje op uit te gaan of met een georganiseerde reis mee te gaan; het valt allemaal onder de noemer workation. Het kan zijn dat jij een aantal keer per jaar het liefst op een zonnige locatie remote werkt, bijvoorbeeld in Spanje (Ibiza) of Portugal, ook dat valt onder de noemer workation.

In deze blog geven we je 5 redenen om een workation of business retreat te boeken! Ps. een van de redenen is dat een workation aftrekbaar is en dus ook financieel nog eens heel interessant is.

Voor wie is een workation?

Eigenlijk voor iedereen. Wij focussen ons voornamelijk op ondernemers, maar ook als je in loondienst bent kan een workation heel veel nieuwe inzichten geven. Locatie onafhankelijk werken wordt steeds groter in onze samenleving, en de ‘trend’ workation speelt daar heel goed op in.

Workation Marrakech business retreat worktrip the souk department

The Souk Department workations

Onze workations gaan nog net een stapje verder dan de gemiddelde reis. Tijdens de workations van The Souk Department nemen we altijd een business coach of expert op bepaald gebied mee. Dat kan een Instagram marketeer zijn, een business coach die focust op opschalen of iemand die alles weet van personal branding. Tijdens onze workations gaan we naar Marrakech en volgen we iedere dag ten minste één coaching sessie en/of workshop. Daarnaast organiseren we masterminds binnen de groep, en vergeten we natuurlijk ook het stukje vacation niet; we ontdekken Marrakech op de local manier. Bij deze workations hoef je dus ook niet per se geïnteresseerd te zijn in remote werken, maar je moet wel een kleine week je werkzaamheden neer kunnen leggen om aan je bedrijf te werken, in plaats van erin. Zo zit er bij ons in begrepen:

  • Vijf nachten in een super fotogenieke Marokkaanse riad
  • Transfer van en naar Marrakech airport
  • Een professionele fotograaf die de hele workation vastlegt
  • Iedere dag ontbijt en lunch of diner
  • Drie workshops begeleid door een expert
  • Begeleide mastermind sessies
  • Interieur en fashion souk & sightseeing tour in Marrakech
  • En veel meer!

Vraag hier de brochure op en we sturen je alle info toe!

Hopelijk hebben we antwoord gegeven op de vraag: wat is een workation? Mocht je meer willen weten mag je altijd contact opnemen!

 

Share this story