De mooiste plekken in Marokko

Met onze bruiloften en Workations zijn we vooral gefocust op de prachtige stad Marrakech. Wij hebben er totaal onverwacht ons hart verloren en zijn verlief op de drukte, de prikkels, de rooftops, de locals en de prachtige riads. Maar niet alleen Marrakech is prachtig, Marokko biedt zo veel meer mooie plekken.

Het vissersdorpje Essaouira

Essaouria is een kuststad ten wensten van Marokko aan de Atlantische oceaan. De naam staat voor muurtje of ommuring. In de stad is zoals in vele Marokkaanse steden een medina te vinden, de oude stadskern. De medina van Essaouira is onderdeel van het UNESCO-werelderfgoed en als je er geweest bent weet je waarom. De ligging aan zee zorgt ervoor dat er dagelijkse verse vis wordt gevangen in kleine vissersbootjes. De ligging aan zee maakt de stad ook geliefd bij vele watersport liefhebbers zoals; kite-, wind- en golfsurfers.

Essaouira wedding planner elopement marriage morocco inspiration

Tot rust komen in Oualidia

Oualidia is in tegenstelling tot Essaouria een klein dorpje aan de kust. Het dorpje ligt naast een beschermd natuurgebied wat ook wel de Marokkaanse ‘Oyster Capital’ genoemd wordt. Dit verwijst naar de rol die het schelpdier speelt in de economie van het dorpje. Veel lokale inwoners van Marrakesh en Casablanca trekken er in het weekend op uit naar dit dorp. Dit is de perfecte bestemming als je even uit de drukte van de steden wilt.

 

Het contrast van Casablanca

Casablanca is een stad en betekend letterlijk in het Spaans ‘het wit huis’. De stad telt ruim 4 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Marokko. De stad beschikt over de belangrijkste haven in het land, aan de Atlantische kust. Casablanca staat niet per se bekend om de sfeervolle uitstraling maar is vooral een bruisende zakenstad. Maar dit ruige en bruisende maakt dat het toch eens stad is met veel mooie dingen om te ontdekken. Casablanca is de economische hoofdstad van het land (Rabat is de bestuurlijke hoofdstad).

 

Het Atlasgebergte in Marokko

Tijdens je verblijf in Marokko is het zeker aan te raden een uitstapje te maken naar het Atlasgebergte. Het gebergte loopt van west naar oost door Marokko. Het Atlasgebergte is verdeeld in anti-, midden- en hoge-Atlas. De Anti-Atlas heeft heldere bassins op de meest vreemde plekken.  Het Midden-Atlas heeft toppen met een hoogte van ruim drie kilometer. Dat maakt dit deel van het Atlasgebergte, te vinden in het oosten van het land, zo bijzonder. Er is in dit deel van het gebergte vooral veel kalksteen en zandsteen te vinden. De hoge-Atlas biedt ruimte aan de hoogste berg van heel Noord-Afrika, de Toubkal, met een hoogte van 4165 meter.

Morocco wedding planner ait ben haddou shoot marriage marrakech

Koningstad Fez

Fez is de op een na grootste stad van Marokko met een bevolking van 1.171.000 personen. De stad ligt in de regio Fez-Boulmane. Het is een van de “vier koningssteden”, samen met Marrakesh, Meknes en Rabat. Wist je dat de medina van Fez de grootste ter wereld is?

 

Azuurblauw Chefchaouen

Chefchaouen is een stad in noord Marokko en is de hoofdplaats van de provincie Chefchaouen. Het stadje is gelegen op een hoogte van 557 meter boven de zeespiegel. Wat Chefchaouen zo bijzonder maakt, zijn de azuurblauwe huisjes. De huisjes zijn onderander blauw omdat het hierdoor binnen koeler blijft.

 

Sprookjesachtige Sahara

De Sahara woestijn spreidt zich uit over tien landen in Afrika en is een reisbestemming op zich. Het Marokkaanse gedeelte van de woestijn is compleet veilig en biedt een ervaring om nooit te vergeten. De zandduinen kunnen tot wel 250 meter hoog zijn. De beste periode om voor de Sahari van oktober tot mei, de perfecte locatie om de Nederlandse herfst en winter te ontvluchten.

editorial campaign shoot marrakech fashion bridal fotoshoot wedding trouwen desert agafay morocco

Vervoer in Marokko

Het best bereikbare vliegveld van Marokko is Menara Airport in Marrakech. Dit biedt je gelijk de kans om de stad Marrakech te verkennen en te beginnen aan je avontuur. Voor het vervoer tussen de verschillende plekken is aan te raden: ……

Vanaf 10 oktober tot 16 oktober gaan wij met een groep fotografen een rondreis maken door Marokko. Tijdens deze trip staat het creëren van een portfolio en jezelf ontwikkelen centraal. Ben je een professioneel fotograaf, wil je jezelf verder ontwikkelen en dit prachtige land ontdekken? Ga dan mee met onze fotografie trip.

Geen fotograaf maar wel enthousiast geworden over Marokko? Neem dan contact met ons op via info@thesoukdepartment.com. Door onze vele ervaringen en kennis van het land kunnen wij je helpen met organiseren van jouw droomvakantie. Geen enkele mooie plek of ervaring zou je ontgaan. Samen kunnen wij kijken naar wat je wensen zijn en een passend aanbod geven. Wij hopen dat je net zo verliefd wordt op het land als wij.

Share this story