5 redenen om een workation of business retreat te boeken

Wat doe je als je voor jezelf werkt en je bedrijf alle aandacht nodig heeft, maar je ook graag even naar de zon wilt? Dan ga je op workation. Op werkvakantie dus. In Nederland is het nog niet zo’n bekend begrip, maar in andere landen kiezen de meeste ondernemers ervoor om minimaal twee keer per jaar zo’n business retreat te boeken. Wat is een workation, wat zijn de voordelen en waarom is dit een goede investering?

1. Tijdens een workation ben je met gelijkgestemden

Tijdens de workation ben je met like minded ondernemers. Waarschijnlijk heb je de leukste vriendinnen en de liefste familie, maar is er op het gebied van werk toch afstand. Ze begrijpen niet volledig wat je aan het doen bent en hoe veel tijd het kost. Tijdens een workation ben je met alleen maar ondernemers die ook vanuit hun grootste passie werken. Zo fijn om zes dagen te sparren met personen die hetzelfde meemaken en vanuit hun kennis en ervaring met je meedenken. En wat dacht je van alle business kansen die je krijgt met zo’n groep ondernemers? Er komen altijd mooie nieuwe samenwerkingen uit voort.

2. Een workation stimuleert creativiteit

Helemaal als je in een inspirerende omgeving zonder afleiding bent. Tijdens zo’n business retreat voor ondernemers (her)vind je creativiteit en krijgt nieuwe inspiratie. Het is bijzonder om te zien wat een andere locatie met je doet. Tel daar alle input van de andere ondernemers, de workshops en masterminds bij op en je brein stroomt over met nieuwe creativiteit en ideeën!

the white camel agafay Workation business retreat Marrakech worktrip citytrip morocco the souk department

3. De perfecte mix tussen business en pleasure

Iedereen heeft tijd voor zichzelf nodig, ook jij. Tijdens een workation ben je veel met je bedrijf bezig, maar is er ook genoeg tijd om te ontspannen en een nieuwe cultuur en plek te ontdekken. Wij gaan op workation in Marrakech, waar de zon altijd schijnt, dus aan vitamine D, roze muren, inspirerende plekken, Instagram foto’s en de lekkerste food hotspots geen tekort! We zijn aan het uitbreiden naar andere plekken. Wat dacht je van een workation naar Spanje (Ibiza) of Portugal? Je leert ook meteen hoe het is om locatie onafhankelijk te werken. Want als je extra inspiratie nodig hebt, wilt ontsnappen aan de dagelijkse sleur of zin in de zon hebt, dan werk je toch voor een tijdje vanaf een andere plek? Dat is het voordeel van eigen baas zijn: het kan!

4. Remote werken aan je bedrijf, in plaats van erin

Een groot verschil. Je werkt met veel meer focus als je niet in je vertrouwde omgeving aan het werk bent. Je kent het wel: mails beantwoorden, klanten bellen, deadlines halen… Dagelijks ben je bezig in je bedrijf omdat het zo druk is. Maar wanneer neem je nu de tijd om aan je bedrijf te werken? Beslissen waar je heen wilt, doelen stellen, evalueren of je doet waar je het gelukkigst van wordt, of je prijzen omhoog kunnen, nieuwe projecten en ideeën uitwerken? Waarschijnlijk niet zo veel als je zou willen. Dat doe je op een workation, met volledige focus, zonder je druk te hoeven maken om het huishouden, de boodschappen en vrienden en klanten die veel van je tijd opeisen (hoe leuk ze ook zijn).

5. Een workation is aftrekbaar

En dus een waardevolle zakelijke investering. Misschien wel een van de beste die je kunt maken op het gebied van persoonlijke en zakelijke groei. Al bovenstaande redenen en vaak een week lang. En wat misschien nog wel het beste is: je kunt een workation als zakelijke kosten opgeven, dus het is ook nog eens aftrekbaar

La Famille Workation business retreat Marrakech worktrip citytrip morocco the souk department

Share this story